Настав час підбивати підсумки. Чим займалися, чого досягли і що змінилося в Ш++.

Щоб не бути суб’єктивними і самим не говорити про себе, ми запитали жителів Школи, що їм запам’яталося найбільше за цей рік. Вони були і учасниками, і спостерігачами і часто ініціаторами змін.

Найбільше всім запам’ятався Vesna-Soft 2017. Хакатон на “Марсі”, до якого ми готувалися декілька місяців і створювали як сам Марс, так і марсоходи, справив враження не тільки на учасників самого хакатону. Квест-зона інновацій і традиційна презентаційна частина з проектами. Згадати все або ж дізнатися як це було можна переглянувшифото.

Ми запустили групи для наймолодших і продовжуємо навчати дітей від 7 років. До нас долучилося більше волонтерів, завдяки яким ми змогли охопити більше кількість бажаючих вивчати програмування. І ми запрошуємо бажаючих викладати у Ш++, адже кожного тижня отримуємо нові анкети.

За цей рік робота з підлітками стала більш організованою. Ми відвідали немало хакатонів, де взяли призові місця. Наш випускник створив робота для очищення рік Riveroni і продовжує його розвивати. Ще одна випускниця організувала і провела ІТ-camp для старшокласників.

Продовжуємо вчити по курсу Technology Nation. А також ми запустили навчання за форматом peer-to-peer. Що дає можливість не чекати набору групи півроку, а стартувати після складання іспиту вже впродовж місяця.

У школи зник, а потім з’явився дрон, завдяки краудфандингу, який ми намагаємося розвивати серед жителів школи 🙂

У нас проводилися чемпіонати по тенісу, внутрішні хакатони, ми паяли і збирали роботів, друкували на 3D-принтері, вирізали і фарбували, висаджували дерева, багато спілкувалися з новими людьми і приймали гостей з інших організацій і міст.

Також ми збирали мітапи по біткоінам і бітшейрсам, дизайну, зустрічі у рамках GDG i WTM Kropyvnytskyi.

На школі стало ще затишніше, тому що у нас з’явилися нові забавні крісла-подушки, більше теплих ковдр і свій портал, як у однойменній грі 🙂

Наші випускники і студенти створили сайт, де ви можете підтримати Школу і обрати забавний аватар.

Ми продовжуємо працювати над картою доступності “Місто для всіх” і будемо раді новим волонтерам.

Наша команда стала більшою. До неї долучилися не тільки нові ментори, але й адміністратори та програмісти, з якими ми плануємо втілювати ще більше задумів по навчанню, конференціям і фестивалям.

Ми вже будуємо плани на новий рік, а поки пропонуємо бути завжди в курсі, слідкуючи за нами у Fb i Twitter.