Тільки після того, як пройшло півроку 2018-го, ми зрозуміли, що досі не написали нічого про життя на Школі. Відбулося багато всього і саме час дізнатися про це 🙂

Цього року життя Ш++ стало більш активним. У нас з’являється більше студентів різного віку, майже кожного дня проводяться заняття і навіть у святкові дні ми завжди відкриті для того, щоб бажаючі могли прийти і попрацювати над задачками або обговорити нові теми (і таких трудоголіків багато 🙂 )

Отже, студенти від 17 років вчаться без менторів за системою peer-to-peer, і ми вже маємо тих, хто пройшов перший етап (4 місяці вивчення Computer Science) і розпочав навчання з менторами по окремим напрямкам.

Для підлітків у нас тепер є два дні на тиждень, коли вони можуть приходити і розбирати питання, з якими виникли труднощі. Це не традиційне групове заняття. Наш ментор може лише щось підказати, якщо йому зададуть питання, а також самі студенти можуть радитися між собою і допомагати один одному.

А також ми вже вдруге випустили дитячі групи, які вивчають Scratch, CSS/HTML і Python. І вже маємо більше 100 бажаючих розпочати навчання в Ш++. Разом з випускниками, які хочуть продовжувати навчання, це вже більше 160 дітей.

І ми шукаємо нових волонтерів, адже та кількість менторів, які зараз готові викладати дитячу програму, не покриває всіх у черзі. Ми запрошуємо у нашу команду людей, які можуть і хочуть витратити 1 годину на тиждень для викладання 🙂 Вам не обов’язково бути програмістом, у нас є програма і ми готові допомогти розібратися як почати менторити у нас 🙂

Для тих, хто не вчиться, а вже кодить і хоче вдосконалюватися, ми проводимо невеликі хакатони. Часто під час них ми обираємо технології, з якими самі знайомі не дуже добре. Таким чином всі разом вчимося новому 🙂 Якщо ви хочете дізнаватися про події на Школі, проглядайте стрічку наших новин у FB або слідкуйте за нашим каналом у Telegram.

У нашому креативному просторі KOWO стало проходити більше соціально-спрямованих заходів. Майже кожні вихідні активісти та громадські діячі проводять у нас заходи, які розвивають місто, людей і сприяють комунікації між небайдужими людьми.

Цього літа ми знову організовуємо літній табір для підлітків. Ми відійшли від ідеї програмування у таборі, тож цього року він матиме соціальне спрямування. Цікаво? Подробиці та реєстрація тут.

Ну, і найяскравішою подією цього півріччя став молодіжний ІТ-фестиваль Vesnasoft. Виставка, хакатон-змагання і нові проекти від починаючих програмістів, дизайнерів і робототехніків зібрали знову більше тисячі людей у нашому просторі. Дізнатися більше про фест можна тут. Хочете побачити фото — клікніть сюди і сюди.

Спробуємо не зникати надовго 🙂 Дякуємо, що ви з нами! Ваша Ш++.