“Як швидко я знайду роботу після навчання у Школі програмування?” ― це питання нам задає кожен третій студент Ш++. Однозначної відповіді тут не існує. 

Тому просто пропонуємо дві історії, як випускники Ш++ знайшли роботу в ІТ.

Антон Полєщук, Full Stack web developer спробував знайти роботу одразу ж після проходження 4-місячного курсу з основ програмування. Але був абсолютно не готовий до співбесіди. Після провалу і відчуття, що він нічого не знає в програмуванні, вирішив, що до наступних треба готуватися.
Пройшов менторський етап менше ніж за два місяці, хоча в середньому курс розрахований на 4-6 місяців. Паралельно проходив самостійно кілька інших курсів з технологій, з якими працює і зараз. 

Хоча Антон і хотів змінити професію, та мав сумніви і вагання. Працював у іншій сфері, де заробляв більше, ніж зазвичай обіцяють програмісту-початківцю. 

Довго роздумуючи, він таки наважився і пішов на другу співбесіду. До неї він вже був готовий краще. Очікував складних питань. Хоча було і нелегко, але все ж простіше, ніж думав. 

Вакансію запропонували саме координатори Ш++, до яких компанія звернулась у пошуку програміста-початківця.  

Пропрацювавши півроку в ІТ Антон заробляє вже стільки ж скільки на попередній роботі зі стажем у 7 років. Найближчим часом планує збільшити заробіток на 50% і дорости з джуніора до мідла – Middle (наступний етап в професії програміста після початківця: Trainee->Junior->Middle->Senior).

Впевнений, що інколи варто зробити крок назад, щоб рухатись вперед і насолоджуватися комфортною роботою, яку любиш.  

Валентин Бобир, Frontend web developer проходив два менторські курси Ш++ та ще один від ІТ компанії, що зайняло у нього більше року (+ 4 місяці базового курсу). 

Одразу довго не міг обрати напрям, тому що “марив” андроїд-розробкою, але проаналізувавши ринок ІТ вакансій подумав, що веб-розробники потрібні більше.  

Валентин не боявся шукати роботу ще в процесі навчання. Їздив на співбесіди, які провалював через брак знань і досвіду. “Хотілося буквально кинути цю ідею з програмуванням і поїхати в Польщу на заробітки подалі. ”
Зараз навпаки вважає, що краще і ефективніше не розпилятися, а вчитись безперервно до кінця впродовж декількох місяців. 

Роботу вдалося знайти завдяки тому, що на менторському курсі Ш++ вчили саме те, що потрібно було для роботи в компанії (він сам дав такий запит ментору). Хоча все ж вважає, що окрім знань і наполегливості не обходиться й без фарту 🙂

Валентин ще стажується (з оплатою за роботу), його випробний термін саме підходить до завершення. 

Варто також розуміти, що завершивши курс в Ш++, продовжувати вчитись потрібно буде і далі. Робота в ІТ потребує постійного пошуку і вдосконалення. І від того наскільки швидко і якісно ви будете рости, буде залежати і ваша зарплата 🙂