Знову травень, програмування і фан в Ш++ і KOWO.

Вже п’ятий фестиваль Vesnasoft. Як все пройшло цього року і що нового ми підготували у версії фесту 2018, читайте далі 🙂

Відходити від формату “змагання-виставка-захист проектів” ми навіть і не думали, але розуміли, що потрібно щось нове.

Інтерактивне змагання (деякі кличуть його “хакатон”)
Командам була дана мапа із квестами та монетками, і віртуальний робот для збору цих монеток. Цілих 6 годин вони вчилися програмувати бота на Javascript, щоб у фіналі мати 2 хвилини на напівручне керування своїм роботом задля набору якнайбільшої кількості балів. Дві людини з команди мали по одній кнопці, і треба було не тільки кодити, а й вміти разом керувати своїм створінням. Ми підключили фізику, тож інерція, маса та інші властивості об’єктів нашого світу створили багато викликів нашим учасникам 😉
Команду-переможця визначили по кількості набраних у грі балів. І нею стала команда “Авалон”! (студенти ЦНТУ і Ш++ у складі: Олега Бражниченка, Нікіти Коряка, Романа Бондаренка).
До слова, на хакатон приїхали учасники також з Одеси, Дніпра і Києва 🙂
Ми вже опитали учасників цих змагань і дізналися про їхні побажання на наступний рік 🙂

Виставка
Як і минулі чотири роки ми зібрали представників ІТ-сфери Кропивницького і області, які б показали відвідувачам проекти, техніку, ігри та дали можливість спробувати все самостійно. А також всі учасники виставки підготували квести, пройшовши які можна було взяти участь у розіграші призів. Дещо було представлено не перший рік, але меншого ажіотажу це не викликало. До прикладу, гра, яка базується на доповненій реальності (Microsoft HoloLens), 3D-принтери, управління роботами. Родзинкою цьогорічного фесту став квест зі створення стоп-моушн анімації, який було вперше представлено і спеціально продумано нашими партнерами і друзями, студією 200х300.
Наша команда неабияк постаралася, щоб весело було всім. Ми додали фотополювання; створили фотозону з хештегами фесту і наших друзів, яка дозволила всім гостям самостійно робити яскраві фото і одразу ж бачити результат.

Захист проектів
Три номінації (програмування, цифровий арт і робототехніка) і проекти школярів і студентів з нашого міста і області. Маємо зізнатися, що обрати переможців було непросто, адже й призи були непрості (електросамокат (!!), міні-паяльна станція, набір інструментів і осцилограф, а також графічний планшет).
Наступного року ми чекаємо більше проектів, які будуть готуватися впродовж довшого часу, а не перед самим фестивалем.
Але не заважаючи на це, кращі отримали призи. І ними стали:

  • Олексій Качур, м. Новомиргород переміг у номінації “Програмування” (презентував гру “Dangerous world”).
  • Богдан Пархоменко, м. Кропивницький — у номінації “Цифровий арт” (проект “Run and Jump”).
  • Богдан Дунай, м. Кропивницький (проект “Захист люків від кражі”) та Ігор Сененький і Влад Міхальов, м. Кропивницький  (проект “Майбутнє місто очима дитини”) перемогли у номінації “Робототехніка”.

Те, що порадувало нас і здивувало цього року особливо, так це кількість волонтерів, які долучилися до організації Vesnasoft 2018. Все більше людей долучається до нас і розділяють нашу філософію 🙂
Ну, і окремо варто відзначити наших друзів-партнерів, разом з якими ми організували цьогорічний фест: Onix-Systems, 200×300, Kinect.PRO, MBY-group, Ekreative, Wine & Tapas.

Хочете побачити більше фото? Тоді клікайте сюди і сюди.
Цікавлять відео, матеріали від ЗМІ міста та наші публікації у соцмережах? Все є тут.