Цього року до нас долучилася найбільша кількість волонтерів, прийшло більше гостей, ніж у 2018, ми підготували дуже багато квестів і вперше провели розбір фейлів вже за тиждень після фестивалю.

Тепер про все по порядку.
Саме з допомогою людей, які вірять в нас і хотіли, щоб Vesnasoft відбувся, ми зібрали трохи більше, ніж 30 тисяч гривень на спільнокошті і змогли організувати все у доволі великому масштабі. Нам потрібна була допомога у проведенні квестів (більше 30 різних стендів із завданнями), прибиранні, реєстрації, слідуванні за тим, щоб всі були ситі, заміні тих, хто дуже втомився.
І це неймовірно! Люди неймовірні! Велика кількість всіх нас дозволила фестивальній машині рушити 🙂
За нашими підрахунками цього року до нас прийшло близько 700 людей (минулого ми зустріли близько 600). Можливо, до нас могло прийти ще більше людей. 18 травня у Кропивницькому проходило багато заходів. Зізнавайтеся, були на Vesnasoft? 🙂
Окрім запрошених учасників виставки зі шкіл, університетів, гуртків міста і області, ми також придумали багато цікавих простих і складних завдань, які потрібно було пройти і отримати за них позначку (назбиравши максимальну кількість позначок можна було взяти участь у розіграші призів).

Поки діти і дорослі веселилися на виставці і походили квести, учасники інтерактивних змагань виконували завдання, у якому потрібно було створити невелике тривимірне творіння зі 100 різних блоків у тривимірному світі. Участники мали 5 годин на виконання завдання. Допомогти мало знання математики (для створення різних ефектів).
Переможці ІТ-змагання:
1 місце – Діма Карауш, який створив тривімірний куб.
2 місце – Ігор Забудько та Женя Молчанюк, які створили анімованого дракона, який літав по приміщенню, розмахуючи крилами.
3 місце – Кирил Авраменко та Денис Ященко створили ракету.
Цього року переможці змагань і квестів отримали у якості подарунків окуляри віртуальної реальності, рюкзаки, навушники, брендовані футболки, пляшки для бігу, блокноти, кепки, стікери.

Це може прозвучати як реклама, але нас підтримали подарунками і їжею для учасників і волонтерів всеукраїнські і місцеві компанії. Ми не заробляємо на проведенні фестивалю, а тому кожного року шукаємо партнерів, подаємося на спільнокошт, шукаємо волонтерів. І круто, що є компанії, які не тільки заради піару підтримують соціальні проекти. Тому з вдячністю і великою кількістю обіймів ми дякуємо:
компаніям: Onix-Systems, Файно Маркет, Гриль-паб “Гарячі перці”, Code Club UA, 200×300 – design and animation studio, Netrocket – агентство интернет-маркетинга., Advection.net, Dynamicstreaming.net, Kinect.PRO, Krop Half Marathon, IPosters – best poster for you, Frame Studio Кропивницький, кожному волонтеру, кожному донатору на спільнокошті!!!
Авжеж, авжеж, були ляпи, ми про них поговорили, на деякі граблі наступили вже не перший раз 🙂 Але це було круто! Ми любимо те, що робимо. І будемо продовжувати 🙂
Vesnasoft is sooooo cool!

P.S. фоточки з фотозони тут.
фоточки від волонтерів тут і тут.
відео.